вторник, 15 март 2011 г.

Как да изградиш самочувствието си - Част 2


 1. Спортувайте и се хранете здравословно. Когато правите упражнения ще бъдете както по-здрави, така и по-щастливи. Това със сигурност е един лесен начин да увеличите самочувствието си.
2. Когато се чувствате ужасно несигурни, напишете вашите положителни качества и страни и след това ги препрочитайте. Това ще ви даде изненадващи резултати.
3. Научете се и свикнете да мислите положително за себе си. Всеки път, когато това ви стане трудно, спрете за момент. Премахнете отрицателните емоции и отново си кажете, че можете да се справите с всичко. Най-малкото трябва да се опитвате да го направите. Така ще научите и повече за себе си.
4. Избягвайте перфекционизма. Постоянната мисъл, че трябва да сте перфектни и да правите всичко перфектно ви парализира и спира да изпълните целите си.
5. Обградете се с приятели, които наистина ви подкрепят във всяко едно начинание.  Блокирайте изморителите, колкото и отдавна да се познавате, те ви пречат.
6.Повечето хора нямат самочувствие, защото мислят как другите ги преценят. На първо място трябва да сте щастливи със себе си и своите възможности. Не се интересувайте какво виждат те във вас, така само може да се подцените. Ако вие бъдете и им се покажете със самочувствие, то тогава те ще знаят, че вие наистина го притежавате.
7. Помолете се на Господ Бог да ви помогне да ви избави от страховете ви. Молете се да преодолеете тези чувства и му благодарете за това, което имате.
8. Мислете позитивно и правете комплименти на другите за постигнати успехи.
9. Бъдете доволни. Както от себе си, така и от живота си.
10. Когато сте в стресова ситуация, не забравяйте да дишате и да отпуснете тялото си.  Това ще подпомогне притока на кръв към мозъка ви и ще се справите по-добре.
11. Слушайте музика, която е енергична и ви повдига настроението. Другояче казано - да ви надъхва!
12. Научете се да се възприемате такива каквито сте, а не както искат другите.
13.  Обличайте се добре. Дрехите не правят човека, но влияят върху неговото мислене. Грижете се за външния си вид.
14. Ходете бързо. Един от лесните начини да се разбере, как се чувства човек е походката му, дали е бавна, уморена, болезнена? Или е енергична и целеустремена?  Хората със самочувствие вървят бързо. Дори и да не бързате, ако увеличите с 25% бързината на походката си, ще изглеждате по-важни.
15. Добрата стойка. Хората със смъкнати рамене, забавени движения издават липса на самочувствие. Те не са ентусиазирани в това, което правят и не смятат, че са важни. Чрез практикуване на една добра позиция на тялото вие ще се почувствате по-уверени. Ще направите и по-добро впечатление на другите. 



    Няма коментари:

    Публикуване на коментар