неделя, 30 януари 2011 г.

Седем фрази, които може да са опасни за връзката ви


Някои от нас не могат да се сдържат и контролират и често казват каквото им е на устата. Дори и това да означава, че отношенията може да бъдат застрашени. Ето и 7 опасни фрази, които е по-добре да не се казват на партньора, освен ако не сте решили, че е време за раздяла…

„Нали ме знаеш, че съм си такъв/такава! ”
Използвайки този израз, за да оправдаете нощно закъсняване или оставено мръсно бельо и дрехи на пода не е добре. Това е присъщо повече за непорасналите хора. В действителност тази фраза по-скоро означава: „Аз никога няма да порасна и да се променя, така че дори и не си го помисляй.”

Ако откриете себе си в това изказване, това означава че е време да се вгледате в себе си и да видите какво можете да промените към по-добро. И въпреки това, ако смятате, че партньора ви има прекалено големи изисквания за това, какво трябва и не трябва да се прави, това вече е спънка за връзката ви.

„Не ставаш в леглото.”
Ако сте очаквали той да е като някой от порно актьорите, а това не е така, не бързайте да му се подигравате. Понякога е достатъчно само малки намеци, напътствия за това, как да натисне правилното ви копче, за да се отприщят нещата полово. Той не може да ви чете мислите, но вие може да му помогнете за това, за това е важна и комуникацията. Не казвайте нещо, което може да го нарани.

„Тогава може би е най-добре всичко да свърши!”
Всички се ядосваме понякога, но най-важното е да оставим гнева да отшуми, преди да се правят прибързани решения. Нали не бихте казали на шефа си, че напускате още при първия срещнат проблем или по средата на поет от вас ангажимент? Тогава не го правете и с партньора си.

„Защо не си като …(името на бившия/бившата)?”
Този израз е много опасен и един от най-грешните. Не трябва да се смесват бившите със настоящите – не трябва дори да се споменават, да се виждате с тях, да казвате нещо като: „Ако беше малко по-внимателен, както беше и …(бившия)”. Може любимия да не е толкова внимателен като бившия, но и не трябва да го карате да си мисли, че сте започнали да мислите за старата си любов. В крайна сметка, ако той или тя са били толкова перфектни, защо не сте още заедно?

„И ти правиш така!”
Това е доста детинско поведение и ви е приличало повече, като сте били деца. Когато сте били на 7 годинки е било добре, но когато сте на 27 не е.

„Много съм уморен/а от работа. Не мога да го направя точно сега.”
Имали сте дълъг работен ден и мечтаете да седнете в креслото и да си почивате. Но може и вашата половинка да е имала също много работа през деня, така че не пренебрегвайте обичайните си задължения. Те са в повечето случай отегчаващи, но ако ги направите заедно, ще свършите по-бързо и ще си почивате двамата.

„Без коментар.”
Когато някой каже така, другия може да остане с впечатлението, че нещо се крие. Комуникацията в една връзка е ключа към нейното съществуване, без нея една връзка започва да гние.

Няма коментари:

Публикуване на коментар