вторник, 22 февруари 2011 г.

Как една двойка да бъде заедно за дълго време



  1. Красива снимка в рамка от първите ви дни заедно. Трябва да има и снимки от сватбата ви например, но такива снимки от началото на връзката ви са повече лични, отколкото семейните. По този начин, когато снимката е на видно място, вие винаги ще си спомняте за първите ви мигове заедно и ще искате да ги изживеете отново.
  2. Филм, който и двамата обичате. Винаги е хубаво и двамата да седнете на дивана, да се сгушите и да се насладите на любимия си филм.
  3. Да празнувате празник (годишнина), който е специален и само за вас. Годишнината от сватбата ви е една хубава дата, но това сигурно не е единственото събитие, което има значение. Много по-романтично и лично е ако празнувате вашата първа целувка или първата ви ваканция или дори първият положителен тест за бременност.
  4. Пари за развлечения. Разбира се, задължително трябва да има пари, отделени за сметките. Но всяка двойка се нуждае от средства, с които може да отиде например на спонтанна ваканция в планината, да си купи бутилка скъпо шампанско, да отиде на концерт или да направи нещо, което се харесва на двамата.
  5. Различни начини да поддържате връзка. Достатъчно е през работния ден да се обадите на любимия човек за малко, за да го чуете как е, да чуете гласът му. Можете да се обадите докато пътувате за командировка, няма значение колко пъти или как ще направите контакта с другия, важен е жеста. Само трябва да е приятно и на двамата.
  6. Възрастна двойка, на която се възхищавате. Хора, на които бракът им е издържал и са все още заедно, въпреки всичките преживяни трудности.
  7. Да забелязвате „невидимте” неща. Това не е ядрена физика. Хубаво е да хвалите партньора си и дори за дребните, не толкова на пръв поглед важни неща. Важното е да се каже хубава дума на другия, която носи и позитивност. И най-малките неща са от значение.
  8. Тайни знаци. Хубаво е когато двамата партньори си имат тайни знаци, които само те си знаят и разбират. Така например, само с повдигане на вежди може да се избегне неудобно положение, без да бъде засегнат някой. Когато са в конспирация, двамата се чувстват по-близо.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар